Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit wordt nóg belangrijker!

5 apr 2021

2020 is en was een jaar waarin veel is veranderd op gebied van vitaliteit. Veel fysieke activiteiten konden niet meer doorgaan of moesten snel worden omgezet naar een online omgeving.

Door de corona pandemie is gebleken dat gezondheid en vitaliteit extra belangrijk is geworden. In diverse sectoren nam het (psychische) verzuim toe en door het verplicht thuiswerken raakten veel mensen in de knel met zijn/haar werk-privé balans. Deze onverwachte veranderingen vroegen om creatieve oplossingen binnen organisaties. Door al deze creatieve oplossingen konden we veel door laten gaan. Dit heeft ertoe geleid dat ook vitaliteit veranderingen heeft doorgemaakt en er anno 2021 anders uit gaat zien.
 
Met de komst van al het thuiswerken zijn er veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van technologie ontwikkeld. Zo kenden we bijvoorbeeld de term Zoomen’ nog helemaal niet in het begin van 2020 en later dit jaar kreeg ook het programma Microsoft Teams een bekende naam. Dit zijn programma’s die waarschijnlijk de komende jaren of decennia niet meer weg te denken zijn uit onze werkomgeving. Ik, maar ook vele anderen zijn erachter gekomen dat veel meetings, vergaderingen en afspraken prima online kunnen én we daar veel tijd en reistijd mee besparen. Ook een voordeel dat we voor sommige internationale afspraken niet meer het vliegtuig hoeven in te stappen en veel tijd besparen. En wat te denken van de ePMO? Dit is de digitale variant van het Preventief Medisch onderzoek. Goedkoper en sneller.
 
Meer lezen? Bezoek de site van Vital2Work. Echt een geweldige site met veel informatie over het thema vitaliteit! Of maak kennis met de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt over de allerbelangrijkste elementen van Vitaliteit. 

 
 

 

0 reacties