Als medewerker kom je soms voor vraagstukken te staan in je loopbaan. Je loopt vast in je baan of je voelt je niet meer op je plek waar je zit. Dan kan loopbaancoaching je helpen. Een onderdeel van loopbaancoaching is het ontwikkelgesprek. Je kunt dit ook apart boeken.

 

LoopbaancoachingOntwikkelgesprekken

Herijking / focus arbeidsmarkt

Ik kwam met Chrystal in contact op het moment dat ik ruim een jaar werkloos was. Omdat ik solliciteerde op alles wat los en vast zat, was ik het spoor een beetje bijster. Het leek mij nuttig advies in te winnen en mijn doelen scherper te stellen. Chrystal wilde mij daar wel bij helpen.

Vanaf het eerste gesprek heeft zij mij behoorlijk “aan de tand gevoeld” en me uitgevraagd over mijn verlangens, doelen, werkwijze, ambities enz. Dat deed zij heel gedreven, goed voorbereid, doordacht en enthousiast. We hebben ook gelachen. Er was geregeld huiswerk (prettig) en tijdens onze sessies moest ik regelmatig aan het werk d.m.v. opdrachten en reflecties. Dit alles leverde een gedegen rapport op met nuttige adviezen. Kortom: zoek je iemand die jou een behoorlijke stap in de goeie richting wil laten nemen (jij moet het doen) dan moet je bij Chrystal zijn.

Ad Bakker

Verkoopmanager

Ambities duiden en verkenning arbeidsmarkt

Door de juiste vragen te stellen, met geduld af te wachten en zo nu en dan een duwtje in de juiste richting, heeft Chrystal mij geholpen om dichterbij mijn kernkwaliteiten te komen. De grootste uitdaging voor mij was om concreet te worden. Door de juiste opdrachten en met de nodige reflectiemomenten krijg je als kandidaat de ruimte om te ontdekken, te proberen en te leren. Wie ik ben en wat ik wil kan ik nu overbrengen op anderen en zelf gaan waarmaken.

Dank voor de goede begeleiding van de afgelopen tijd.

Pieter van H.

Projectleider innovatie

Beroepshalve kende ik Chrystal al enige jaren. Toen mijn zoon na zijn academische opleiding een jaar tevergeefs probeerde een baan te vinden en er een “beetje doorheen” zat, kwam ik weer bij haar uit. Alle afgestudeerde academici zijn vrij pienter en van vele competenties voorzien. Toch hebben ze nog niet op de arbeidsmarkt hoeven te oriënteren en concurreren. En hoe moet je jezelf dan focussen of ook bezig zijn met een “plan B”?

Van het studeren in vrijheid en op persoonlijke interesses naar de markt van CV’s, werkervaring, technieken om jezelf “te verkopen” en dergelijke. Nu moet erbij opgemerkt worden dat de kunsten- en cultuursector de afgelopen jaren veel veren heeft moeten laten, met dito verlies aan arbeidsplaatsen. Dus geen vacatures voor het oprapen.

Van een afstandje heeft Chrystal mij als “opdrachtgever” op de hoogte gehouden van het proces. Met veel energie, positiviteit en warme belangstelling voor mijn zoon, ging zij een traject in waarbij weer focus ontwikkelen voor de vele mogelijkheden en kwaliteiten die hij heeft centraal stonden. Daarbij wist ze intuïtief snel waar knelde, waar negatieve gedachten omgezet dienden te worden. Dit sloeg aan, de manier van benaderen werd gewaardeerd. En wanneer nodig was dit zeker confronterend en pittig. Een baan in zijn opleiding is er nog niet, maar het zit er nu veel beter in.

Ik denk dat het een prima traject was waarbij ik het enthousiasme over het resultaat van Chrystal zelf ook erg aanstekelijk vind! Bedankt hiervoor!

Fred B.

Sociaal bemiddelaar

Crystal Korving heeft als loopbaanadviseur onze jongeren begeleid. Wat daarbij opviel is dat zij zich professioneel opstelde en het vertrouwen van de jongeren snel had gewonnen. Zij is sterk in de communicatie en doortastend als loopbaanadviseur. Diverse jongeren hebben mede door haar inzet en netwerk een baan gevonden. Stichting Moves hoopt Chrystal weer snel te kunnen inzetten bij volgende trajecten met jongeren.

Peter Klaver

Partner en oprichter, Stichting Moves

Werk naar werk traject

Chrystal heeft mij de afgelopen maanden ontzettend goed en prettig geholpen. In het begin was het nog niet helemaal zeker of mijn contract voor onbepaalde tijd zou worden verlengd. Ik wilde gewoon weten of het werk wat ik op dit moment doe wel hetgeen is wat bij mij past. Aan de hand van vragen van Chrystal, de opdrachten die ik gemaakt heb en de verschillende kaarten, zoals normen en waarden kwam ik er al snel achter dat waar ik werkzaam was niet de juiste plek voor mij was. Samen met haar ben ik op zoek gegaan naar wat zijn nou mijn kwaliteiten en valkuilen. Ik heb echt onwijs veel gehad aan de gesprekken met Chrystal. Ik keek er elke keer onwijs naar uit. En ik kreeg er zo’n enorme boost van. Ik heb er zoveel meer zelfvertrouwen en super veel energie van gekregen.

Lieve Chrystal super bedankt voor je superfijne gesprekken.

Monique van Z.

Financieel medewerker

HRM opdracht

Werken met Chrystal betekent gevraagd en ongevraagd advies krijgen op de dossiers die je haar voorlegt. Haar kennis op het gebied van HRM, (meer specifiek verzuim, re-integratie en arbeidsmobiliteit) staat buiten kijf. Haar werkwijze kenmerkt zich door haar verbindend vermogen, haar brede lach, haar deskundige en to-the-point reacties. Chrystal ziet en begrijpt de-vraag-achter-de-vraag en schuwt een eerlijke discussie daarover niet. Ik heb haar leren kennen als een sympathieke en ter zake kundige sparring partner, met een persoonlijke touch op momenten dat je dat als opdrachtgever ook nodig hebt.

Suzanne Heijnemans, in liefste herinnering

Senior HR Business Partner, ZLTO

Begeleiding studenten van het ROC/Mondriaan

“Ik wil u voor de laatste keer nog bedanken voor alle moeite en aandacht die u in mij gestoken heeft. Ik heb veel aan uw tips en adviezen gehad en denk dat dit mij zeker gaat helpen later in de toekomst nog beter te presteren. Ik wens u ook nog heel veel succes en denk dat de volgende leerling erg veel geluk gaat hebben met u.
Groetjes, Kirsten uit Zoetermeer.”

Hartelijk dank voor jullie eindrapportage, goed om te lezen dat jullie een succesvol traject hebben gehad. Wat ontzettend fijn dat K. een goede stageplek heeft gevonden! Heel hartelijk dank voor jouw inzet en enthousiasme waardoor deze match, ook door de positieve inzet van K. een succes is geworden.

Elles Boot

Procescoördinator, ROC/Mondriaan

De SollicitatiePartner 

In mijn zoektocht naar een passende baan of werk is Chrystal vaak mijn steun en toeverlaat geweest. Zij heeft mij veel positieve energie gegeven. Ook liet zij mij “out of the box” denken, zodat er altijd hoop is op perspectief. Met haar concrete aanwijzingen gaf zij mij de kracht om telkens weer door te gaan en mijzelf te verbeteren in het sollicitatieproces. Door diverse gespreksoefeningen heeft zij mij inzicht gegeven hoe je het sollicitatiegesprek in eigen hand kunt houden. Hierdoor kom je niet in valkuilen terecht. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een prachtige job. Chrystal weet als geen ander wat de arbeidsmarkt vandaag de dag vraagt. Zij is deskundig in haar vak en weet op de juiste wijze je op het goede spoor te zetten.

Yvonne van B.

Marketing en communicatieprofessional

Loopbaanvraag (de eerste A functie)

Na mijn afstuderen ben ik nog harder dan ik al deed op zoek gegaan naar vacatures om op te kunnen solliciteren. Het hele internet afstruinen, kranten door bladeren en netwerken. En vooral dat laatste is erg belangrijk. Door mensen om je heen te informeren dat je opzoek bent naar een baan. Overal een balletje opgooien van hé weten jullie nog een leuke baan voor mij in deze en deze sector. En dat keer op keer opnieuw.Door het laatste ‘netwerken’ ben ik ook aan mijn baan gekomen.

Tijdens mijn afstuderen ben ik er achter gekomen dat ik na mijn opleiding aan het werk wilde. Ook al besefte ik mij dat dit lastig zou gaan worden. Drie maanden voor mijn afstuderen ben ik begonnen met solliciteren. Dit bleek dan ook lastiger dan gedacht.
Ondanks alle vele afwijzingen ben ik wel door gegaan met brieven schrijven en mijn C.V aanpassen.

Hiervoor heb ik ook hulp gekregen van mensen om mij heen. De mensen om mij heen hebben mij steeds weer een andere kijk gegeven op mijn werk. Nee, dat vond ik niet altijd even leuk want je wilt ook dat ze jouw werk gewoon goed keuren. Maar achteraf leer je wel het meeste van om die feedback mee te nemen. Ook hierbij heb ik veel steun en feedback van Chrystal gehad. Chrystal stond verder weg van mij en daardoor nam ik feedback sneller van haar aan.  Open staan voor de feedback van andere is zeker niet makkelijk maar wel erg belangrijk. Mensen kunnen een andere kijk op het verhaal hebben dan jij, en zo jouw verhaal nog sterker maken. Net die ene zin of dat ene woord wat even anders kan.

Door een doel te hebben kan je ergens voor gaan. Je kan jezelf daar dan ook volledig voor inzetten. Hiervoor is het geloven in jezelf erg belangrijk. Na iedere afwijzing zal je weer de moed moeten vinden om door te gaan. Door te geloven dat je het kunt komt je er zeker!!
Chrystal heeft mij altijd het vertrouwen gegeven dat ik het kon. De feedback was niet altijd wat ik wilden horen maar het was duidelijk en ik kon er mee aan de slag. Chrystal heeft mij positief gestimuleerd om mijn doelen te behalen.

Stephanie V.

Begeleider jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, Alphen a/d Rijn

Re-integratietraject (tweede spoor)

Onderwerp: Chrysopoeia (Chrysopoeia betekent “transmutatie in goud”.) Hieronder mijn persoonlijk verhaal hoe Chrystal mij weer heeft laten blinken als goud.

Twee jaar geleden is mijn wereldje, waarin ik gelukkig en vol hoop in leefde, in elkaar “gezakt”. Dat is hoe het voor mij toen voelde. In mijn ogen had het werk, waar ik zo trots op was en met plezier verrichtte, geen enkele waarde meer. Mijn ambitie voor een top carrière, de hoge doorzettingsvermogen, die in elk cel van mijn lichaam zit, alles maar dan ook echt alles leek mij zinloos en waardeloos. Hoe zou je daar als hoofd P&O mee om moeten gaan? Hoe krijg je een werknemer die in zo een diepe dal zit weer aan het werk? Vooral als je ook nog eens verantwoording af moet leggen aan het MT (managementteam).

Nou het is Chrystal Korving, hoofd P&O, wel gelukt!  Ondanks mijn verzet en onwil heeft zij mij weer naar het niveau gebracht waar niemand van heeft durven denken! Zowel mijn directe leidinggevende als directe collega’s hadden geen vertrouwen meer mij ooit weer terug te zien. Het ambitieuze meisje met een ontzettend hoog doorzettingsvermogen zou never nooit terugkeren. Gezien mijn verzet en houding toen, waren deze gedachten niet gek.

Wat ik nu ga schrijven lijkt wel een dialoog of scène uit een film, maar niets is minder waar: Er was één iemand die het vertrouwen in mijn kracht en mijn kunnen voor geen seconde kwijt was. Het was degene die nog steeds een krachtige, ambitieuze en hardwerkende jonge vrouw zag, die zij jaren geleden had aangenomen. Het was CRYSTAL KORVING, die voor mij GEVOCHTEN heeft, met mij uren lang (overwerk) gepraat heeft en mij op haar subtiele wijze met een perfecte tempo uit het diepe, donkere en nare dal heeft gehaald. Dit schrijvende rollen de tranen over mijn wangen. Het zijn tranen van dankbaarheid, tranen van geluk en tranen van ongeloof! Ongeloof dat er iemand, naast jouzelf, jou goed genoeg kent of jou dusdanig heeft ingeschat, dat ze het geloof in je niet kwijt is. En voor je gaat vechten!

Chrystal heeft een professionele werkwijze met een zeer menselijke en realistische touch. Ze kan je naar een niveau brengen zonder dat je het in de gaten hebt. Ze oordeelt niet maar zorgt er toch voor dat je inzichten krijgt. Ze geeft je motivatie en de wil om weer te vechten. Ze wakkert het persoon in je die je was of wilt zijn. Ze ziet, voelt en weet wat er nodig is om je (verder) te helpen.

Ik dank haar bij deze vanuit het diepste van mijn hart. En gun iedereen een coach en begeleider als Chrystal.

W. Helmand

Jurist, Rotterdam