Gevoel en denken…..de vervangrealiteit

12 nov 2017

In mijn praktijk kom ik het vaak tegen: mensen die onzeker zijn en zich daardoor angstig voelen. Het zijn niet alleen vrouwen die pleasen, maar ook mannen, daar ken ik vele voorbeelden van, alhoewel vrouwen in de meerderheid zijn. En het is zo moeilijk omdat zomaar te veranderen, vaak gaat daar heel veel onzekerheid, verdriet en daardoor het ontstaan van een negatief zelfbeeld aan vooraf. En een negatief zelfbeeld ontstaat niet zomaar, dat heeft toch te maken met heel veel verdrietige ervaringen. Als je bijvoorbeeld bent opgegroeid met mensen om je heen die je zelden positief benaderen en altijd kritiek op je hebben kun je daar enorm last van krijgen. Je wordt zo onzeker en je wilt zo graag aardig gevonden worden door die ander dat je maar door blijft gaan met die ander een tegemoet te komen, jezelf daarbij helemaal wegcijferend. Helaas gaat dat op den duur altijd tegen je werken. Jezelf ervan bewust worden is de eerste goede stap, misschien wat hulp bij deze bewustwording kan helpen. Waar ligt het aan en hoe kun je je grenzen aangeven, want de ander speelt meestal in op het please-gedrag.

Maar belangrijkste is toch dat jezelf bij elke reactie nadenkt over waarom zeg of doe ik dit, wil ik dit echt zelf of doe ik dit alleen maar om aardig gevonden te worden. Het is een lange weg en je vervalt makkelijk in het oude gedrag, maar blijf oefenen en dan zul je zien dat het gaat lukken. Blijf bij jezelf en onthou dat je niet hoeft te pleasen, je bent prima zoals je bent!

Tot slot merk ik op, dat het goed is om te weten dat iedereen kampt met onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen voordat deze voorgoed overwonnen kan worden. Deze video onthuld wat de wortel is van onzekerheid, zodat deze voorgoed kan uitgetrokken worden en er geen enkel symptoom van onzekerheid meer kan groeien. Je zelfvertrouwen kan dan niet meer geschaad worden. Klik op de link en kijk of je er iets mee kan. SUCCES!

Onzekerheid overwinnen: de #1 tip om je zelfvertrouwen te vergroten! 

0 reacties