Ondernemers hebben het over bevlogenheid

26 mei 2016

Foto

Op 20 mei was er een geslaagde bijeenkomst van de RVOZ (de ondernemersvereniging van Zoetermeer). Het thema was dit keer Geluk met als insteek het geluksrecept van Shawn Achor van Harvard, auteur van het boek ‘The Happiness Advantage’.  Shawn geeft in zijn boek aan dat het brein net als ons lichaam is te trainen. Het brein te trainen naar meer geluk. En gelukkige mensen zijn succesvoller; niet ..Als ik succesvol ben, dan zal ik gelukkiger zijn. Het is: als ik gelukkig ben, dan zal ik succes voller zijn! Paul ter Wal heeft als spreker aangegeven hoe je invulling kunt geven aan duurzame inzetbaarheid vanuit bevlogenheid met gedeelde kernwaarden en een heldere missie een visie. Dit was een interessante en smaakvolle presentatie.

Wat bevlogenheid is? Bevlogenheid is een toestand waarbij er sprake is van veel energie voor je werk; vitaliteit noemen we dat. Daarnaast is er toewijding; je bent enthousiast over je werk en gaat er helemaal in op. Je bent heel geconcentreerd bezig en vergeet alles om je heen. Daardoor krijg je het gevoel dat de tijd vliegt.” Bevlogen mensen zijn innovatiever, creatiever en productiever en zorgen voor hogere productiviteit en een beter werkresultaat.
Als je een medewerker heb die bevlogen is…wees er zuinig op want onderzoek heeft veelal aangetoond dat maar 10% van de werkenden bevlogen is!

  Geluksrecept… succesrecept!

  • 21 dagen lang elke dag 3 nieuwe dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. De hersenen zullen na 3 weken steeds meer focus leggen op positieve dingen die in de wereld gebeuren!  
  • Iedere dag 5 tot 10 minuten meditatie, voor rust!
  • Schrijven over een leuke ervaring, want dan beleeft je brein het weer
  • Iedere dag iets aardig doen voor een ander. Als is het maar een email met een compliment naar iemand sturen.
  • Voldoende beweging!

0 reacties