Wat zullen we in 2019 gaan loslaten?

29 dec 2018

Foto

Bijna en dan is het jaar 2018 voorbij en starten we met een nieuw jaar! We krijgen dan ook te maken met goede voornemens. Wat ga jij in 2019 anders doen? Welke doelen heb je voor ogen? En misschien wel het belangrijkste: zijn je goede voornemens realistisch?

Wat nou als wij 2019 aangrijpen om dingen los te laten? Loslaten is niet makkelijk, maar het maakt je leven wel makkelijker. Daarom daag ik je uit om voor het einde van het jaar deze dingen los te laten………..

Laat:
de dingen los die je niet helpen groeien of laten glimlachen. Het leven is om van te genieten, niet om maar te doorstaan. Kies voor de dingen die je laten lachen en waar je van kunt genieten.

de bagage los waarvan je weet dat je het achter je moet laten. Hoe ouder en wijzer we worden, hoe beter we ons realiseren wat of wie we achter ons kunnen laten. Ergens van weglopen is soms de grootste stap vooruit.

het gevoel los dat je niet snel genoeg gaat. Hoeveel fouten je ook maakt en hoe langzaam jouw weg ook is, je bent altijd verder dan iedereen die het niet probeert.

het idee los dat je te veel te verliezen hebt. Uiteindelijk krijg je meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan. 

al het loze klagen los. Als je iets niet leuk vindt, verander het dan. Als je het niet kan veranderen, verander dan de manier waarop je erover denkt 

smoesjes los. Als je iets echt wilt, dan vind je een manier en anders vind je een excuus.

het idee los dat het leven eerlijk is. Het leven is niet eerlijk en als je dit wel verwacht dan wordt je enorm teleurgesteld als het leven je niet geeft wat je hoopt.

het verlangen om je altijd maar comfortabel te voelen los. Als je een verschil wilt maken, dan moet jij je comfortabel gaan voelen met je oncomfortabel te voelen.

je fouten los. Neem je fouten niet met je mee, zie ze als leermomenten en gebruik ze als opstapjes naar betere dingen.

Laat je zorgen los. Piekeren neemt de problemen van morgen niet weg, maar het neemt wel de rust en de potentie van vandaag weg.

alle redenen waarom je ongelukkig bent los. Stop met het zoeken naar redenen waarom je ongelukkig bent, focus op de positieve dingen. Positiviteit verandert alles.

zelf haat los. Houd van jezelf! Vergeef jezelf! Accepteer wie je bent!

het idee los dat het te laat is om opnieuw te beginnen. Onthoud dat het altijd beter is om onder aan de ladder die wilt beklimmen te staan dan op de top van een ladder die je niet wilt.

                                             “Wat zou jij los willen laten voor het einde van dit jaar?
Ik wens iedereen veel wijsheid met het beantwoorden van deze vraag. En natuurlijk wens ik iedereen een ontzettend fijn en gezond 2019! Leef, leer en geniet van de dingen die op je pad komen.”


0 reacties