6 tips voor Een fris en stressloos begin van 2017!

20 jan 2017

Foto

2017
Een uitgelezen kans om een frisse start te maken! We laten de drukke dagen van 2016 achter ons en hebben het voornemen stressvrij aan het nieuwe jaar te beginnen. Hierdoor zijn we productiever op het werk, creatiever en raken we minder snel vermoeid. Eigenlijk weten we het wel maar wat moeten we hier ook alweer voor doen?

Een geordend leven begint vaak bij een geordend huis. Daar hoort een opgeruimde kledingkast ook bij. Want uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend het is wanneer je in de vroege ochtend niet de juiste kleding kunt vinden. Probeer daarom alles te ordenen. Het is aangetoond dat er een relatie bestaat tussen stress en rommel. Dit heb je (en ook ik) gelukkig zelf in de hand. 
Maak lijstjes en beperk afleiding
Een handig hulpmiddel bij het organiseren van je leven is de to-do list. Dit biedt namelijk overzicht van wat je nog moet doen. Daarnaast neemt het stress weg omdat alle to-do’s nu op papier staan in plaats van in je hoofd. Orden de acties naar prioriteit. Zo wordt plannen makkelijk en voel je je meer georganiseerd.Te veel tijd online spenderen is eigenlijk helemaal niet goed voor ons en helpt niet bij de stressreductie. Productiever word je ook door een gezond en fit brein dat niet overwerkt is. Dit bereik je door je brein te trainen en door te leren focussen op wat belangrijk is in het leven.
Ontspan
Dingen doen die je leuk vindt helpen ook bij het verminderen van stress en het creëren van structuur in je leven. Stel een bucketlist samen van leuke uitjes of activiteiten die je graag nog een keer zou willen doen en werk deze lijst ook echt af. Dit werkt ontzettend ontspannend. Daarnaast helpt het lezen van een goed boek ook. Het laat je niet alleen ontspannen, maar het stimuleert je brein ook  creatief na te denken. Andere zaken die stress kunnen wegnemen?: lekker naar buiten gaan om te bewegen en te genieten van de buitenlucht. Lichaamsbeweging activeert je lichaam en maakt je productiever. Daarnaast is het een perfect moment op je gedachten en ideeën op een rij te zetten.
Communiceer
Als je jezelf gestrest voelt, praat er dan over. Als je veel praat over je gevoelens en gedachten word je meestal duidelijk wat je nou daadwerkelijk wilt. Dit versterkt je zelfvertrouwen.
Zorg goed voor jezelf
Sla geen maaltijden over en eet je niet bomvol, voeding heeft namelijk veel te maken met hoe je jezelf voelt. Een hongergevoel kan stress erger maken, net als een te vol gevoel. Probeer zo regelmatig mogelijk te eten, zo blijft jouw lichaam meer in balans en is het tegen stress bestendig. Know your boundaries
We willen graag altijd erg ons best doen, dat ene moeilijke vak halen, de beste zijn in sporten en zoveel mogelijk doen in onze vrije tijd. Maar zo stel je al snel te hoge doelen en heb je er al sneller even genoeg van. Probeer wat rustiger aan te doen, je moet niks en je mag best een keertje nee zeggen!

Succes met deze tips. En …..een heel goed stressloos 2017!


0 reacties